Gerincbarát edző

11335703_10200789730782310_1954396085_n

Sokáig nem tudtam rájönni,hogy egy ilyen típusú programot,mint a KettlebellSpine, hogyan lehetne átadni edzőknek. Aztán mégis. Nem lehet megtanítani az egészet, hiszen abban több,mint tíz év mozgásszervi betegekkel töltött egyéni munka,tapasztalat  is benne van. Lassan világos lett azért az a rész, amelyet minden probléma nélkül tanulás és munka során el tud sajátítani egy edző, és nem csak a tudása, a habitusa is magabiztosabb lesz, ha gerincproblémás alanyai lesznek. A legfontosabb, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel fel tudja mérni minél hamarabb, kinek az asztala a gerincprobléma- és mi alapján? Mozgással helyrehozható eltérés vagy olyan betegség, ami lehetetlenné teszi az együttműködést? Hogyan értelmezze a diagnózist, mit kezdjen Vele? Miről lehet a gyógytornászokkal pontosan kommunikálni? Miért fontos a tájékozottság a tipikus gerincbetegségeket és gerinctornákat illetően? Kié a felelősség ? Miért fontos a (szerfelett érdekes) anatómiai jártasság a csontokat,izmokat, főbb fasciákat, ízületeket illetően mindenekelőtt, és melyek azok a fő területek, amelyeket edzőként nem lehet figyelmen kívül hagyni és részben egészségügyi műveltséget, tájékozottságot követelnek meg?

Az oktatási program 4hónapos, 4 alkalmas, 12 főt tud befogadni. Nem leszünk sokan- nem lesz sok képzés sem. Alkatomból és a témából adódóan nincs lehetőség arra,hogy tömegekkel foglalkozzak- ez a mérték teszi lehetővé, hogy teljes odafigyeléssel, alaposan bonyolítsuk le az “okosodást”. (mégis van értelme, hiszen a tavalyi évben is vagy 20 edzőkolléga- a legkülönbözőbb műfajokból- járt be hónapokon keresztül az óráimra és/vagy kért rendszeres egyéni szakmai konzultációt. Hatékonyabb csapatban tanulni. Fontos tisztában lenni az én határaimmal is 🙂 )

Havi egy teljes képzési nap lesz:

2016. szeptember 17. szombat, 9-17 óráig

2016.október 15. szombat, 9-17 óráig

2016. november 12. szombat, 9-17 óráig

2016. december 10. szombat 9-17 óráig.

A képzés helye: Black Crow Gym, Budapest, 13.ker. Angyalföldi u. 12-14.

Ács Ferenc kollégámnak ezúton is köszönöm, hogy az edzőtermét megnyitja egy ilyen típusú program számára. 🙂

Azon dolgozunk  4 hónapig, hogyan tudjuk a gerinc szempontjából a lehető legbiztonságosabbá tenni az edzést, szabályozni a terhelést, variálni, nehezíteni, mely mobilizáció hogyan építhető be a bemelegítésbe, illetve az izometrikus-saját testes-instabil (mondhatni proprioceptív)-szuszpenziós-súlyzós tréning mikor, milyen struktúrában és milyen céllal hatékony illetve veszélyes.

Jól gondold át, jelentkezel-e,mert ez nem egy végigülhetős,kifizettem-bólogattam-go képzés, dolgozni, tanulni, tapasztalatot gyűjteni és kérdezni is kell. Az a véleményem,hogy gyakorlati idő nélkül nincs értelme olyasmit tanulni, amit hosszútávon, építkezve fogsz használni: egy nagy zsák ismeretanyag, módszer és nézőpont, hogy ebből a szempontból jobb legyél a szakmádban.

A tapasztalat tanított meg rá,hogy felhívjam a figyelmet: sportedzőknek szól ez a képzés. Ez azt jelenti, hogy nem bárkinek,aki edzőnek / rehab specialistának (??? pfff) nevezte el magát szerényen. A jelentkezésedhez megkérlek, csatold az okleveled másolatát, esetleg nyilvántartási számodat. Ha esetleg nehezen értelmezed, hogy milyaza, akkor kérlek, ne próbálkozz.

A “korai madárka” jelentkezéseket 2016. júniusig kérem leadni komolyangondolás esetén a szokásos kettlebellspine-kukac-gmail-pont-com címre.

A logo Barabás Attila (Tonicafashion, KLIKK ITT)  munkája, nagyon hálás vagyok érte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s