Bence

2015. 06.10.

Bence Zsiványkánk nemsokára Doktorbácsi lesz medikusból. Ezen a héten Nála és többeknél tekintetemmel tudományosan észleltem ún. “szintugrást”, bátorodást, mozgásstabilitást, azt a típusú vagányságot, ami már nem jellemző egy terápiában mozgó gerincbetegre.Hogy olyan lazán flangálnak olyan súlyokkal, amelyeket volt idő, hogy maximum hordós savanyúkáposzta-lapításra tudtak elképzelni az Óriások Földjén. Ilyenkor gondolom, hogy az Illető Mazsola “elkészült”, mentálisan IS megerősödött. Nálunk egyszerű esetek nemigen vannak, felszínes, bájos, tündérkellemmel teli wellnessnyomi szövegelés és varázslás. Munka van, állandó alapozás, feladat, házifeladat és terhelés. Ezt – és pláne áldott jó személyemet,aki mint edzőnéni kénytelen vagyok jelen lenni 🙂 ki se lehetne bírni hatalmas nevetések nélkül. Ezt Bence írta, midőn megkérdeztem hogyléte felől a jó kis deadlift után:

“Hát köszönöm, úgy általában jól vagyok. Már rég nem találkoztam a vasvillával mikor reggel felülök az ágyban, még úgy se hogy kb. egy éve snatcheltem ennyit mint most szerdán ráadásul két edzést ki is hagytam előtte. Érzem hogy nőtt valami lábboltozatom meg izom ide-oda, főleg az ágyéki gerincem köré, több gyakorlatnál látom a fejlődést stb.” fotó(5)                                                                                           60kg deadlift 1.

fotó(6)                                                                                             60kg deadlift 2.

2014.10.10.

Lumbalis gerinc MRI vizsgálat:

A lordosis íve csökkent. A csigolyák szerkezete szabályos. Az L 4-5-9s csigolyák közti porckorong részben dehydrált, az L 1-2-es intervertebrátis rés szűkebb. Ebben a magasságban körkörös-baloldali túlsúlyú protrusió nyomja a myelon cauda átmenetet, Az LIV-V nivóban mediális hátradomborodás, a gyököket nem éri el. A cauda lefutása, jelintensitása ép. Vélemény : Protrusió disci L 1-2, L 4-5 a felső szintben cauda érintettséggel. A sacroiliacalis rések mindkét oldalon egyenlő tágasságúak, az ízfelszínek szabályosak. Subchondralisan sem látható kórós eltérés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s