Az a híres burpee

3qw3tw

http://i.qkme.me/3qw3tw.jpg

Négyütemű fekvőtámaszként ismertük magyarul (8szótag), börpiként nevezi a fitnessipar (2 szótag).

A gyakorlat viszonylag gyors, dinamikus. Négy üteme van (NAHÁT!) – nálunk:

Nagyon szépen köszönöm Rizmajer György szíves közreműködését, hogy pár igazán szép ismétlést felvételre végrehajtott, öröm nézni is. KLIKK ITT.

1. Elszánt Mazsola támaszkodós guggolásba vetemedik.

2. Elszánt Mazsola a lábait hátrafelé plank-tartásba továbbítja hihetetlen törzserejét alkalmazva.

3. Elszánt Mazsola visszahúzza a lábait támaszkodós guggolásba

4. Elszánt Mazsola FÜGGŐLEGES helyzetbe a talpára felugrik.levelibéka-kalimpálás karokkal sincs.

Ennyi történik a saggitális síkban. További variációk a 2. pontot illetően az egyik-másik láb illetve kar mellőzése az összesen 4 db támaszkodási pontból. Az ötödik, lábkirúgós variációs igazából a magam mulattatására találtam ki még régebben, mókának nem rossz, de inkább javasolt egy “sima”, 4 támaszkodási pontos variáció)

Elég nagy kihívás a fej és szív fel-le-utaztatására, jól viszi a pulzust. Emellett törzserős gyakorlat. Emellett nem szereti senki különösebben, én sem. Néha mégis végezzük, desszertnek,és nem sokat.

Hatékonyabb és kevésbé sérülésveszélyes a sliding, üzleti nevein pl. a Glidin’ vagy Flowin’, attól függ, milyen fittnessipari terméket neveznek éppen módszernek. A mi csúszkamászka tréningünk annyira márkás, hogy nagyobb, piros iparifilc-darabok képezik a felületet a lábfejnek vagy tenyérnek, amelyet a saját (amúgy elég profi) rózsaszín pöttyös szabóollómmal vágtam darabokra, miután megvásároltam a Szent István körúti polgári anyagboltban. Tartós, egyszerű, piros. (szóval jó 🙂 )

– miért nem végzünk orrbaszájba burpeet?

1. unják.

2. unom. így azért nehéz elmagyarázni,hogy hasznos, szép és jó. A zsírégető meg kockahas és társai nálunk nem nyertek értelmezést.

3. a KettlebellSpine NEM Crossfitjellegű kamikaze-akció. Nem ütögetünk traktorgumit sem meg ilyenek. (török felállásnál sem szoktuk fordítva, hajlított könyékkel arcunk felett lebegtetve fogni a kettlebellt, pedig szerfelett ELIT 🙂 )

4. Nagyon könnyű elveszteni a mozgás tengelyét, főleg a fej intenzív szintmozgása miatt, nálunk pedig a tengelyállítás alap, meg nyugisabbak is vagyunk saját súlyos gyakorlatoknál.

5. A sliding nehezebb, jobban variálható, könnyebben segítek, ha valaki kitér a síkjából, elbillen a lábfeje, beesik a csípője és egyéb aprócska sérülésveszélyes hibák ütik fel a fejüket.

6. 1000-et még pislogni se tudok szabályosan, nemhogy a Mazsoláim,akiket nem viszek bele hülyeségbe… emelünk inkább jó nehezet keveset vagy végzünk egyperces guggolást, ha bele szeretnénk csapni a lecsóba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s