Nézd meg a “kliensedet” öt év múlva

Mélységes mély a múltnak kútja, ne mondjuk inkább feneketlennek? Elnézést, Thomas Mann-rajongó vagyok 🙂

2008-ban, az első magyarországi FMS képzésen, ahol mindenki kettlebell-instruktor volt, csak Dr.Lákovics Anni meg én nem, ez a súlyos mondat szökkent át Brett Jones foga kerítésén. (igen, ezt az utóbbit Homérosztól loptam).

Gondolj bele: öt év nem rövid, de nem is túl hosszú egy ember életében, ellenben megmutatja, mit csináltál? Szép fejezetet írtál abba a történetbe, amelyet úgy hívnak: Sorskönyv, és az övé?

Megértem a Brett Jones-elszámolás idejét. Az öt évvel ezelőtti edzésalanyaim nagy része azóta is bell-képben van Farkas Gábor kollégámnál Zalaegerszegen (aki dolgozott már team-ben, tudja, mennyire megnyugtató és büszke érzés ilyesmit leírni) – az Eredeti Zsivány Mazsolákról van szó, “a judosoknál” egyik kezdőféle edzésünk:

régicsoport3

Később a másik teremben a kis Csapatok egy része (remélem, azóta Holdampf Gábor ki tudja nyújtani a könyökét fej felett 😀 )

régicsoport2

Itt pedig az alsóbb kép jobb oldalán látható Fiatal Hölgy 2/5 családja is látható, Anyu és Tesó.

régicsoport1

A  “jobb oldalon látható Fiatal Hölgy” neve Ramóna,és egy rövid kis gimnáziumi befejező időszak után Budapestre került, és megint/még mindig hozzám jár edzeni- néha csak elnézem, gyönyörűen dolgozik, erős, mobil, nem nyifog. Mögötte a története, az a régesrégi vállfájdalom, a Scheuermann, versenyúszás, kettlebell, Anya, Testvérei, satöbbi-satöbbi. Furamód Ramónáról nem találtam edzéses képet, bár nem nagyon fotózkodtunk akkortájt. Most viszont igen.

lányok

A képen szereplő másik edzésalanyom 😀 is körülbelül akkor kezdett kettlebellre eszmélni, mint Rami, 2009-ben ismerkedett meg a török felállással, mint legkisebb résztvevő a kettlebelles csoportban.

rasitgu

Ezzel a képpel kicsit megválaszolásra is kerül a “gyereknek kettlebellt???” épületes rémület: ha érdeklődik, miért ne? Nem kell folyamatosan edzéstervvel üldözni egy gyereket, de amiben motivált,akár időszakosan is segíteni kell. Vannak kis súlyok, és rengeteg súly nélkül is végezhető gyakorlat- de a megfelelő technikával elsajátított guggolás, emelés, erős gerinc, valljuk be, egyáltalán nem tesz rosszat a csemetéknek a 10-12 kilós iskolatáskával történő küzdelemre való felkészítésben. 🙂

Igaza volt Brettnek, az öt év nagyon jó mérce. Szinte bármihez.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s