Szakdolgozat készül belőlünk

bagoly

 

2014 nyarán kaptam egy telefonhívást,hogy Kiss Dávid kollégám ajánlására egy gyógytornász hallgató szakdolgozatának témájául a KettlebellSpine-t választaná. Hittem is meg nem is, de végül minden sínre került. A kettlebell a gerinc-rehabilitációban is valóban nagyon hatékony, bár mindig észben kell tartani, alapvetően NEM gerincbetegeknek találták ki az SFG rendszert. Más ritmusban programozunk, állandóan alapozunk is, nem kizárólagos a kettlebell.

Majdnem 2 év munka után, melynek során egyetlen darab edzést hagytam ki,mint edző (rekreációs mozgásprogramvezetői szakvizsga miatt)-ami  kb. 90 hét folyamatos és következetes mozgásprogram, tengernyi tapasztalat, rengeteg Mazsola – azt hiszem, eljött annak az ideje, hogy a szakma is értékelje az eredményeket. Ettől persze egyetlen gerincbeteg sem lesz jobban, a LÉNYEG,legalábbis nekem, az a hangulat, ahogyan mondjuk megünnepeljük,milyen szépen megy már Tolnai Jánosnak a snatch 32 (harminckettő,igen) kilós kettlebellel, a kezdőkék első száz swingjét és a ráépülő nehezítéseket, vagy azt, mikor valakinek fejlődik a háti mobilitása.

Extra bonus,ha van még bárki,aki a munkánkra egyáltalán kíváncsi, nem szoktam hozzá, hogy itthon pár kollégán kívül bárki heveny érdeklődést mutatna, de ezzel sincs semmi baj, Pavel gratulációi, segítsége és öröme elég “külső” energia, a “belső”-ben pedig sosem volt hiány 🙂

Köszönöm Hegedűs Lillának,hogy méltónak tart minket arra,hogy szakdolgozatával  ez a kettlebelles program kicsit hivatalosan is megmutassa magát a gerinc-rehabilitáció területén.

Továbbiakról tudósítások várhatók. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s