Sportorvosi Kongresszus 2014

osk

2013. május 29-én (is) készült egy fotó a régi Esti Pesti Bell csoportról, ez volt az a nap, mikor Tolnai János eljött és megnézett egy kettlebell-edzést. ( az egyetlen személy a képen, akinek a feje nem antigravitációs manővert hajt végre)

2013majus29

 

 

Mintha a Sors tudna számolni: pontosan egy évvel később ott ültünk a Testnevelési Egyetem előadótermében, mindannyian kis csapatként,Jánossal együtt, és Takács Kata örök kolléganőmet követően, illetve Erbszt Főorvos Úr előtt Róla tartottam egy esetismertető előadást. Az alábbi fotón kénytelen minden kedves Olvasó elhinni,hogy szerepelek, egészen kicsi pontként, majdnem felértem a mikrofont is….. 🙂

kiskep

 

A Csapat: Rőth Éva, Simó Magdolna, Dr.Bognár Judit, Takács Kata, Kéri Hanga és dr. Erbszt András (meg persze Tolnai János és én magam) nagyon jó hangulatban, majdnem csendesen szurkolt mindhárom előadónak, és  a Kata által megnyitott kis hármas előadássorozat egyszerűen remek lett.

Részemről érdekes érzés volt, hogy az,akiről beszélek, végighallgatta saját magát, illetve az is, aki műtötte, az is,aki elkezdte a gyógytornáját, az is,aki az időpontjait rendezgette- nem lehetett nem észrevenni,hogy a hangulat a legkevésbé sem hideg-objektív, de ez így volt helyes. Nagy örömömre pécsi kérdést is kaptam az előadás utáni egészen rövid, rendelkezésre álló időben dr. Büki Andrástól. Apróság, de figyelemreméltó észrevétel volt a Spine programmal kapcsolatban, az, hogy az hagyján,hogy az én tudomásom szerint nincs, nem ismerünk más olyan célprogramot, amely a test biomechanikai egyensúlyának TARTÓS  helyreállítását célozná meg gerincbetegek számára. Ez jó,pozitív és biztató megerősítésként érkezett. Külön örültem,hogy senkit nem vitt el a mentő a kettlebell és a 60 kg deadliftek, 32 kg swingek fotódokumentációjának láttán, és a a bólogatások, visszajelzések alapján megnyugtató volt érzékelni, hogy az IASP, Fascia Kongresszus és hasonló társaságok nem is olyan kínainak számító dolgok itthon.

Az előadás vázlatát feltettem ide, végig lehet lapozni- magyar hangjával nem szolgálhatok, de nem is baj talán 🙂 Kíváncsiak az alábbi  “janos” formátumú titkos kódra klikkelve nyerhetnek betekintést:

janos

A kongresszusról dr. Erbszt András beszámolója ITT olvasható.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s