Az Erő Velük van. Pilot csoportunk kezdő, 12 hetes programja befejeződött

Sir Karl Raymund Popper, az egyik legzseniálisabb gondolkodó, akit van szerencsém alaposan ismerni, feladatok és problémák szemléletére nagyon jól használható paradigmákat gondolt ki. A kettős személet:objektív és szubjektív valóság mintha a KettlebellSpine program struktúráját írná le. Arché genesósként érkezett egy csokor beteg azzal a szubjektív valósággal,hogy minden baja van,főképpen gerincproblémája. Belemasíroztak együtt egy programba, ahol az objektív valóság elsőre szenvedés, agymosás, izomláz, hajnali kelés, töméntelen házifeladat volt. Hamar összekovácsolódtak,mint csoport. Teljes bizalommal, vakon vágtak neki egy olyan típusú edzésnek, amely az összes létező,általuk, betegként érzékelhető objektív valóságnak ellentmond: vagyis annak,hogy a gerincproblémás lehetőleg ne mozogjon, azt a nagyon keveset is óvatosan és lassított felvételben tegye, valamint egy tollpihénél nehezebb tárgy antigravitációs manőverre való kényszerítése (kvázi emelés) halálos következményekkel járhat számára. Az objektív valóság minden héten füles vasgolyók formájában is képviseltette Magát, érdekes módon a szubjektív valóság változásával (fájdalmak eltűnése, feltűnő közérzeti javulás) gyanússá kezdett válni…“nem fogyott pár kilót az a 12-es kettlebell múlt hét óta? határozottan könnyebb lett! “:)

Belevágtak, majdnem teljes létszámmal végigcsinálták, hatalmas eredménnyel: a 11. héten mindenki szabályos technikával,probléma nélkül végrehajtott egy deadliftet egy 40 kilogrammos kettlebellel… és….nem akarják abbahagyni. Egy fő nem előre tervezett okokból kihagyott három edzést, amit nem tudott behozni, Ő a második csoportunkat vidámítja jelenlétével, akiket kénytelen voltam Terminátorok névre keresztelni, annyira meghökkentő a teljesítményük és lelkesedésük.

Ezeket a célokat szerettem volna elérni Velük:

– csípőízület optimális mobilitása, lumbalis szakasz tengelyeinek helyreállítása

-gluteális amnézia elfelejtése 🙂

– latissimus-gluteus maximus híd tudatosítása, izometrikus gyakorlatok szabályos kivitelezése

– thorakalis gerinc optimális mobilitása

– nem vizuális mozgástartományokban történő gyakorlás megtanulása

– mozgáskoordináció a köztes és kisízületeket is érintve

-erős paravertebrális izomzat kialakításának látványos kezdete

– 2X 5 perc nagyon intenzív, intervallum jellegű edzés, swing, kitörés,guggolás és variációik

– swing és török felállás variációi, magas minőségű technikával

– sokkal boldogabbak és erősebbek legyenek.

Nagyon örülök neki,hogy ezek a célok teljesültek, az eredmények edzésalanyainkra egyszerűen rá vannak írva, edzéseken pedig már a bemelegítéseknél is mérhető, látványos a fejlődésük.

IMAG0431

Sokat tanultak, nagyon sokat formálódtak mentális “erőnlét” tekintetében is, sokkal többet nevetnek, és amit Ők is gyakran elfelejtenek,pedig nem is olyan régen volt, a fájdalom világa a múlté. Elegáns fejlődésmenet volt a csoport részéről és nagy bátorság. Köszönöm a munkát és gratulálok.

//

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s