Nem csak a húszéveseké a világ

 Bizony nem csak a húszéveseké a világ!

Első Kettlebelles Nagyi edzésalanyom Irma volt,Zalaegerszegen. Persze Ő sem azzal keresett meg, hogy leküzdhetetlen vágyat érez vasgolyók macerálására.

 Az 59. születésnapján még mozgásszervi problémák kísérték, egy évvel később kettlebellek.

irma

 Íme néhány sor abból a levélből, amelyet születésnapjára írtam Neki:

Kedves Irma,

Eredetileg masszázsra íratott be hozzám a Család, meg első körben mondtad nekem, hogy ja, Te sajnos nem tudsz leguggolni se,fáj, nem megy,  zavar,meg minden, de hát ez van. Aztán arra a kis felvetésemre, hogy mi lenne, ha mégis megpróbálnánk azt a guggolást, is,ha már a csomóid- mozgásszervi dolgaid-vérképed olyan szépen javul, felcsillant a szemed.

Egészen pontosan azt gondoltam akkor ” A mindenit, ebből valami lesz ! ” Aztán szépen lett is ! Nomen est omen, Török felállás, ha már Török Istvánnénak hívnak, ezt semmiképpen nem lehetett kihagyni ….feszítések, guggolások, swing. A fejlődésmeneted olyan,mint a Nagy Könyvben az ember elképzeli, a korrekciós torna otthon rendszeres, precíz,és ÖRÖMMEL végzed, ez a legjobb az egészben. Nem pite dolog ám valakit egy ilyen úton kísérni,aki a saját anyukám lehetne !

 Sok oka van annak, hogy jó érzés a Te munkád fényben sütkérezni. Először is, hihetetlen,de igaz, hogy 60 évesen még csak most kezded a fiatalkorodat. Hogy mindent újra tudtál írni a mozgásodban, hogy végtelen odafigyeléssel gyakorolsz, miközben a teljesítményed nő, észre se vetted szinte,mikor a swing gyakorlatsort egyszer csak 12 kilóval tekerted le, a mozgásod ezerszer frissebb,mint hónapokkal ezelőtt, nem sajnálod az időt a javításra, de nem is lustálkodsz, fegyelmezett vagy, de mégsem egy dór oszlop,hanem valahol az “éppenjó” kategóriában. Most,hogy fej fölött is elkezdtünk óvatosan dolgozni, azt hiszem, egy elég szépen érett gyümölcs lett a munkádból: olyan fizikai állapotban vagy, hogy sok 30 éves elbújhat melletted…

Nóra- nyolc unoka vagány nagymamája

Nóra Budapesten keresett meg 2012 őszén, máig rejtély,hogyan talált rám. Tüneményes nyugdíjas zenetanárnő,aki úgy döntött, hogy szeretné,ha végre valaki korrigálná a tartáshibáját. Két hónapig korrekcióztunk, guggoltunk, lazítottunk, tengelyt állítottunk, guggoltunk, mire egyszer kíváncsian megkérdezte, hogy az a helyes piros labdaszerűség a fal mellett, az  mire való? Innét nem volt megállás. Neki is vannak már otthon vassúlyzói, nyáron viszi nyaralni is az erőeszközöket 🙂

Nóra, a hajdani krónikus görbehátas guggol:

IMAG0280

Mobilizálunk:

IMAG0184

Emelni tanul:

IMAG0261

És végül az első néhány száz swing….

IMAG0279

Kérdés? 🙂 🙂

2 hozzászólás a következőhöz: “Nem csak a húszéveseké a világ

  1. Ottó szerint:

    Igen a swing az egy nagyon jó porckorongépítő gyakorlat.
    A legalsónak mindenképp jót tesz.

  2. kettlebellspine szerint:

    Kedves Ottó,
    ezt nem olyan nagyon értem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s