A híres ODI

Félreértések elkerülése végett: nem csúszott sajtóhiba a címbe, nem gondoltam.

Az ODI az Oswestry Disability Index rövidítése,melynek validált magyar változatát kérésünkre edzésalanyaink a mozgásprogramok elején és végén kitöltik,mi összesítjük,kielemezzük, táblázatokat készítünk, és minden valószínűség szerint örülni fogunk.

A mérhetőség nagyon fontos szegmentum, ha céljaink vannak. Jelen esetben nem kisebb célt tűztünk ki,mint diagnosztizált és orvosilag alkalmasnak tartott gerincbetegeket szeretnénk hosszútávon fájdalom- és problémamentesnek látni. Elvárásaink nem kicsik. Rövid időn belül pozitív változást szeretnénk elérni, a változást pedig stabilizálni.

A változást úgy szeretnénk stabilizálni,hogy a résztvevők az itthon még szinte ismeretlen “Patient Education” keretében (melyet mozgástanulás esetén természetesen nem az iskolapadban kell elképzelni ) a lehető legtöbbet tanuljanak Magukról, mozgásukról, értsék meg, miért fontos és mit jelent a mozgásminőség, reflektáljanak, és merjenek mozogni,ha már tudják, hogyan is kell azt biztonságosan,hatékonyan,változatosan megtenni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s